Categories
blog

17 Причини за винаги да се чувствате гладни

17 Причини за винаги да се чувствате гладни

гладът е начинът на тялото да каже на човек, че се нуждае от храна. След като яде достатъчно храна, гладът обикновено временно отминава.

Понякога обаче човек може да се чувства така, сякаш е гладен през цялото време. Те могат да открият, че не се чувстват пълни след хранене или че желанието за хранене продължава през целия ден.

Човек може да бъде в състояние да намали глада си, като прави диетични или начин на живот. Въпреки това, постоянният глад може да бъде и признак на определени медицински състояния, които могат да се нуждаят от лечение.

В тази статия описваме 17 възможни причини за глад през цялото време.

1. Диета

Хората, които следват диета с ограничена калории, могат да почувстват глад през цялото или голяма част от времето. Консумирането на по -малко калории от изгарянията на тялото може да накара тялото да произвежда хормон, наречен грелин.

Някои наричат ​​грелин като „гладния хормон“, защото стомахът го освобождава, когато тялото се нуждае от повече храна.

Нискокалоричната диета може да увеличи производството на грелин и да причини глад, дори след като човек току-що е ял.

2. Диета с висока захар

Много хранителни продукти и напитки Добавиха захар и това може да увеличи апетита на човек.

Прегледът от 2015 г. предполага, че яденето на твърде много захар, особено фруктоза, може да доведе до повишен апетит. Диетата с висока фруктоза може да накара тялото да произвежда повече грелин и да повлияе на активността в специфични региони на мозъка, за да накара човек да се почувства по-малко пълен.

Изследванията от 2017 г. също установяват, че консумацията на добавка на фруктоза увеличава скоростта на скоростта на изпразване на стомаха при участниците в проучването.

3. Диета с ниско съдържание на протеин

Някои изследвания предполагат, че яденето на повече протеини може да помогне на човек да се чувства по-малко гладен. Например, проучване от 2015 г. от Китай изследва ефекта от диета с високо съдържание на протеини при 156 юноши със затлъстяване.

Изследователите рандомизираха участниците да ядат или високо протеинова или нископротеинова закуска всеки ден за всеки ден за закуска за закуска с високо протеини или ниско протеинова за закуска за закуска за високо протеинова или ниско протеинова закуска за закуска за високо протеинова или ниско протеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска или нископротеинова закуска 3 месеца. И двете закуски имаха еднакъв брой калории.

Проучването установи, че в сравнение със закуската с ниско съдържание на протеини, закуската с високо съдържание на протеини намали приема на храна за обяд и увеличената загуба на тегло и пълнотата на участниците.

В Съединените щати Бордът за храна и хранене препоръчва възрастните мъже да консумират 56 грама (ж) протеин на ден, а възрастните жени консумират 46 g.

Ядене на някакъв протеин с всяко хранене или закуска , вместо всички наведнъж, може да помогне за поддържане на апетита стабилен през целия ден.

4. Дехидратация

Правилната хидратация е от съществено значение за доброто здраве. Някои доказателства също предполагат, че питейната вода може да помогне на човек да се почувства пълен.

Например, едно проучване от 2014 г. изследва ефекта на прекомерния прием на вода при жени, които са с наднормено тегло.

изследователите поискаха Участниците да пият 0,5 литра вода 30 минути преди да ядат закуска, обяд и вечеря всеки ден. След 8 седмици жените са отслабвали и съобщават, че са намалили апетита.

5. Диета с ниско съдържание на фибри

, както и са важни за здравословното храносмилане и предотвратяване на запек, диетичните фибри могат да могат също играят роля в контролирането на глада.

Проучване от 2016 г. установи, че хората, които са взели добавка за псилиумни влакна, изпитват по -малко глад между храненията, отколкото тези, които са взели плацебо.

Друго проучване от 2015 г. Съобщава за подобни открития при хора, които са взели добавка за малтодекстрин от влакна.

Бордът за храна и хранене препоръчва:

 • Мъжките на възраст 19–50 години ядат 38 g фибри дневно
 • Жените на възраст 19–50 години ядат 25 g фибри дневно

6. Прекъсване на съня

Не получаването на достатъчно сън може да наруши естествения хормонален хормонал на тялото на тялото Баланс, който може да увеличи чувството на глад при някои хора.

Изследванията свързват прекъсване на съня с редица здравословни състояния, включително затлъстяване и диабет.

Малко проучване от 2016 установи, че мъжете, които са ограничили съня си, имат по -високи нива на грелин и са яли повече от тези, които са спали нормално.

7. Скуката

Някои хора могат да объркат скуката с глада, което ги кара да ядат да ядат Повече.

Проучване от 2015 г. установи, че чувството на отегчение може да подтикне човек да търси възнаграждаващо поведение, като например хранене.

8. Диета с високо съдържание на сол

според На Американската сърдечна асоциация (AHA) средният човек в САЩ яде повече от 3400 милиграма (mg) натрий дневно, повечето от които идват от преработени храни.

aha препоръчва хората да не консумират не. Повече от 2300 mg натрий на ден, но в идеалния случай повечето възрастни трябва да се стремят да консумират под 1500 mg дневно.

Въпреки това, солените храни могат да засегнат повече от здравето на сърцето. Някои изследвания показват, че високата консумация на сол може да накара човек да яде повече.

Например, проучване от 2016 г., включващо 48 здрави възрастни Ядене с ниско съдържание на сол.

9. Менопауза

Някои изследвания предполагат, че жените са изложени на повишен риск от наддаване на тегло при преминаване през менопаузата. Това може да се дължи на редица фактори, включително хормонални промени.

Според преглед на 2017 г. спадът на естрогенните хормони по време на менопаузата може да доведе до увеличаване на апетита.

10 10. Лекарства

Някои лекарства могат да повлияят на метаболизма на организма и сигналите на глада. Някои антидепресанти, антипсихотици и кортикостероиди могат да накарат човек да се почувства гладен от нормалното.

Хората, които изпитват значително наддаване на тегло след приемане на ново лекарство, могат да пожелаят да говорят със своя лекар. Те могат да посъветват стратегиите за справяне или могат да препоръчат да промените дозата или да преминете към алтернативно лекарство.

Внезапното оттегляне може да причини нежелани странични ефекти, така че е важно първо да се обсъди спирането на лекарството с лекар.

11. Лептин резистентност

лептинът е хормон, който казва на мозъка, когато стомахът е пълен. Нивата на лептин обикновено се повишават, след като човек яде хранене.

устойчивостта на лептин е състояние, при което тялото не реагира правилно на лептин. Това може да доведе до това, че човек не се чувства пълен след хранене. Много хора, които са с наднормено тегло или затлъстяване, развиват устойчивост на лептин, което може да ги накара да се чувстват гладни по -често.

12. Стресът

Изследванията също свързват емоционалния стрес с проблемите с контрола на апетита. Едно проучване от 2015 г. установи, че хората, които изпитват стрес поради брачните проблеми, имат по-високи нива на грелин и по-лошо-качествена диета от тези при по-стабилни бракове.

13. Изкуствени подсладители

Производителите добавят Изкуствените подсладители до редица продукти, включително диетични напитки и храни без захар или ниска захар. Използването на тези заместители на захарта може да помогне за намаляване на общия прием на захар на човек.

Въпреки това, някои проучвания на животни предполагат, че изкуствените подсладители могат да увеличат апетита. Например, проучване от 2016 г. установи, че диета, подсладена със сукралоза, популярен изкуствен подсладител, насърчава глада при плодови мухи.

14. Консумация на алкохол

пиенето на алкохолни напитки може да направи човек Чувствайте се гладни.

Изследванията от 2017 г. предполагат, че връзката между алкохола и преяждането може да се дължи на ефекта, който алкохолът има върху сигналите на глада в мозъка.

В проучване за 2015 г., включващо 35 women, researchers reported that consuming alcohol prior to a meal made participants more sensitive to food aromas and caused them to eat more.

15. Breastfeeding

Women who breastfeed require extra calories to produce Мляко, което може да доведе до увеличаване на апетита им.

Американският колеж по акушер -акушер и гинеколози препоръчва на жените, които кърмят, да консумират допълнителни 450–500 калории на ден.

16. Свръхактивни Щитовидната жлеза

щитовидната жлеза е малка жлеза, разположена в предната част на шията. Той произвежда хормони, които контролират метаболизма и как тялото използва енергия.

свръхактивна щитовидна жлеза или хипертиреоидизъм, може да причини широк спектър от симптоми, включително повишен глад.

Други симптоми на хипертиреоидизъм Може да включва:

 • Подут ший
 • Отслабване
 • Чувствате никозеро състав се горещо
 • Раздразност, нервност и промени в настроението
 • Хиперактивност
 • По -честото уриниране

лекар обикновено може да диагностицира хипертиреоидизъм с физически преглед и кръвен тест. Опциите за лечение включват лекарства, радиойодна терапия и операция на щитовидната жлеза.

17. Диабет тип 2

Устойчив глад може да бъде симптом на диабет тип 2. Без лечение диабетът причинява глюкоза да остане в кръвта, вместо да влиза в клетки, които използват глюкозата като източник на енергия. Това може да накара човек да се почувства уморен и гладен.

Други симптоми на диабет тип 2 могат да включват:

 • Повишена жажда
 • По -често уриниране
 • Проблеми с зрението
 • По -бавно изцеление на порязвания и рани
 • Необясната загуба на тегло

хората със симптоми на диабет тип 2 трябва да видят лекар за оценка. Лекар често може да диагностицира диабет с прост кръвен тест. Опциите за лечение включват лекарства и диетични и промени в начина на живот.

Резюме

човек може да се чувства гладен през цялото време по редица причини. Те може да успеят да намалят този глад, като правят диетични промени като:

 • Включително повече протеини и фибри
 • Ядене на по -малко захар и сол
 • Пиене Повече вода
 • Ограничаване на преработените или пържени храни
 • Консумирането на по -малко алкохол

Увишването на глада може да бъде страничен ефект от някои лекарства. Въпреки това, той може също да показва здравословно състояние, като хипертиреоидизъм, стрес или диабет тип 2.

Хората, които изпитват постоянно чувство на глад или необяснима загуба на тегло, могат да помислят да помислят да видят лекар.

 • Хранене / диета
 • Затлъстяване / загуба на тегло / фитнес
 • Разстройства на съня / съня / безсъние

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване, има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата