Categories
healthblog

Ce este perindoprilul?

Ce este perindoprilul?

evidențiază pentru perindopril

 1. Tableta orală perindopril este disponibilă ca medicament generic. Nu are o versiune cu nume de brand.
 2. Perindopril vine doar sub forma unei tablete pe care o luați pe gură.
 3. PERINDOPRIL TABLET ORAL este utilizat pentru a trata hipertensiunea (cu sânge ridicat presiune). De asemenea, este folosit pentru a scădea riscul de deces sau de atac de cord la persoanele cu boală coronariană stabilă (inimă).
 4. avertismente importante

  Alte avertismente

  • Angioedem (umflare) Avertisment: Acest medicament poate provoca umflarea bruscă a feței, brațelor, picioarelor, buzelor, limbii, gâtului și intestinelor. Acest lucru poate fi fatal. Spune -i imediat medicului tău dacă ai umflare în aceste zone sau dureri abdominale. Veți fi scos din perindopril și, eventual, administrat medicamente pentru a reduce umflarea. Angioedema se poate întâmpla în orice moment în timp ce luați perindopril.
  • Avertisment scăzut al tensiunii arteriale: Perindopril poate provoca hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută), în special în primele zile de tratament. Spuneți medicului dumneavoastră dacă vă simțiți cu ușurință sau aveți vrăji leșinante. Riscul dvs. de tensiune arterială scăzută poate fi mai mare dacă sunteți:
  • Nu beți suficiente lichide
  • Transpirați puternic
  • Aveți diaree sau vărsăturile
  • au insuficiență cardiacă
  • sunt pe dializă
  • Luați diuretice (pastile de apă)
 5. Avertisment tuse: Perindopril poate provoca o tuse persistentă, uscată, neproductivă. Va dispărea odată ce încetați să luați acest medicament.
 6. Ce este perindopril?

  perindopril este un medicament pe bază de rețetă. Este o tabletă orală.

  perindopril nu este disponibil ca medicament cu nume de marcă. Este disponibil doar ca medicament generic. Medicamentele generice costă de obicei mai puțin decât versiunile cu nume de marcă.

  perindopril poate fi utilizat ca parte a unei terapii combinate. Asta înseamnă că trebuie să o luați cu alte medicamente.

  De ce este utilizat

  tableta orală perindopril este utilizată pentru a trata hipertensiunea (hipertensiune arterială). Reducerea tensiunii arteriale scade riscul de complicații, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau atacul de cord.

  perindopril este, de asemenea, utilizat pentru a reduce riscul de deces sau de atac de cord dacă aveți o boală coronariană stabilă.

  Cum funcționează

  Perindopril aparține unei clase de medicamente numite inhibitori ai enzimei care conversează angiotensina. O clasă de medicamente este un grup de medicamente care funcționează într -un mod similar. Aceste medicamente sunt adesea utilizate pentru a trata afecțiuni similare.

  Perindopril funcționează ajutând vasele de sânge să se relaxeze și să se lărgească. Acest lucru scade tensiunea arterială.

  efecte secundare perindopril

  tableta orală perindopril nu provoacă somnolență, dar poate provoca alte efecte secundare.

  mai frecventă laterală Efecte

  Unele dintre efectele secundare mai frecvente care pot apărea cu utilizarea perindoprilului includ:

  • Dizziness
  • slăbiciune
  • Stomacul supărat
  • Durere de stomac
  • Diaree
  • tuse
  • Dureri de spate
  • Tensiunea arterială scăzută, ceea ce poate face Te simți amețit sau slab

  Dacă aceste efecte sunt ușoare, pot dispărea în câteva zile sau câteva săptămâni. Dacă sunt mai severe sau nu dispar, discutați cu medicul sau farmacistul.

  efecte secundare grave

  sunați -vă imediat medicul dacă aveți efecte secundare grave. Sunați la 911 dacă simptomele dvs. se simt în pericol sau dacă credeți că aveți o urgență medicală. Efectele secundare grave și simptomele lor pot include următoarele:

  • Probleme de respirație. Simptomele pot include:
  • Probleme de respirație sau înghițire
  • răgușeală
 7. umflarea (angioedem). Simptomele pot include:
 8. umflarea feței, gâtului, limbii, buzelor, ochilor, mâinilor, picioarelor, gleznelor sau picioarelor inferioare
 9. Sânge foarte scăzut presiune. Simptomele pot include:
 10. Lighthedness
 11. Fainting
 12. Numărul scăzut de globule albe. Acest lucru vă poate crește riscul de infecții. Simptomele pot include:
 13. dureri în gât
 14. frisoane
 15. Probleme cardiace. Simptomele pot include:
 16. Frecvență cardiacă neregulată sau rapidă
 17. Leziuni hepatice. Simptomele pot include:
 18. Îngălbenirea pielii tale și a albilor ochilor tăi
 19. Naturea
 20. Vomiting
 21. Durere în partea din dreapta sus a abdomenului dvs.
 22. Enzimele hepatice ridicate
 23. Niveluri ridicate de potasiu. În cele mai multe cazuri, nivelul dvs. de potasiu va scădea de unul singur. Cu toate acestea, unii oameni pot avea niveluri periculoase de potasiu în timp ce iau acest medicament. Riscul dvs. este mai mare dacă aveți boli renale, diabet sau luați diuretice (pastile cu apă). Medicul dumneavoastră poate face teste de sânge pentru a vă verifica nivelul de potasiu.
 24. Probleme renale. Simptomele pot include:
 25. Oboseală
 26. Scăderea urinării
 27. umflarea în picioare sau glezne
 28. Renunțare: Scopul nostru este să vă oferim cele mai relevante și actuale informații. Cu toate acestea, deoarece medicamentele afectează fiecare persoană în mod diferit, nu putem garanta că aceste informații includ toate efectele secundare posibile. Aceste informații nu sunt un substitut pentru sfaturi medicale. Discutați întotdeauna posibilele efecte secundare cu un furnizor de servicii medicale care vă cunoaște istoricul medical.

  Perindopril poate interacționa cu alte medicamente

  Tableta orală perindopril poate interacționa cu alte medicamente, vitamine sau ierburi pe care le puteți face să ia. O interacțiune este atunci când o substanță schimbă modul în care funcționează un medicament. Acest lucru poate fi dăunător sau poate împiedica medicamentul să funcționeze bine.

  Pentru a ajuta la evitarea interacțiunilor, medicul dumneavoastră ar trebui să gestioneze cu atenție toate medicamentele. Asigurați -vă că spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele, vitaminele sau ierburile pe care le luați. Pentru a afla cum ar putea interacționa acest medicament cu altceva pe care îl luați, discutați cu medicul sau farmacistul.

  Exemple de medicamente care pot provoca interacțiuni cu perindopril sunt enumerate mai jos.

  Sacubitril

  luând perindopril cu saculbitril, care este utilizat cu valsartan pentru a trata tensiunea arterială ridicată și insuficiența cardiacă, îți crește riscul de angioedem (umflare gravă). Nu ar trebui să utilizați perindopril în 36 de ore de la utilizarea Sacubitril.

  medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS)

  Luarea AINS cu perindopril vă poate crește riscul de probleme renale. Riscul dvs. poate fi mai mare dacă sunteți senior, aveți probleme la rinichi sau sunteți deshidratați. Exemple de aceste medicamente includ:

  diureticele (pastile de apă)

  Luarea diuretice cu perindopril vă poate crește uneori riscul de tensiune arterială scăzută. Exemple de aceste medicamente includ:

  diuretice care nu parcurg potasiu, suplimente de potasiu și înlocuitori de sare

  Luarea acestor medicamente cu perindopril vă poate crește riscul de nivel ridicat de potasiu din sânge. Exemple de aceste medicamente includ:

  • Spironolactona
  • Tiamterren
  • Amiloride
  • Înlocuitori de sare care conțin potasiu

  Dilinner de sânge

  Luarea heparinei cu perindopril vă poate crește riscul de niveluri ridicate de potasiu din sângele dvs.

  Medicamente pentru tensiunea arterială

  Medicamentele cu perindopril vă pot crește riscul de niveluri ridicate de potasiu. De asemenea, vă poate scădea prea mult tensiunea arterială și poate provoca scăderea funcției renale. Exemple de aceste medicamente includ:

  stabilizator de dispoziție

  Lithiu cu perindopril poate crește cantitatea de litiu din corpul tău.

  Droguri pentru a preveni respingerea transplantului de organe

  Luarea acestor medicamente cu perindopril crește riscul de angioedem (umflare), o reacție alergică severă. Exemple de aceste medicamente includ:

  În plus, luarea ciclosporinei cu perindopril îți poate crește riscul de niveluri ridicate de potasiu în sângele tău.

  Aur

  folosind aurul injectabil de aur injectabil (Aurotiomalatul de sodiu) cu perindopril vă poate crește riscul de reacție nitritoidă. Simptomele acestei afecțiuni pot include înroșirea (încălzirea și înroșirea feței și a obrajilor), greața, vărsăturile și tensiunea arterială scăzută.

  Renunțare: Scopul nostru este să vă oferim cele mai relevante și actuale informații. Cu toate acestea, deoarece medicamentele interacționează diferit la fiecare persoană, nu putem garanta că aceste informații includ toate interacțiunile posibile. Aceste informații nu sunt un substitut pentru sfaturi medicale. Vorbiți întotdeauna cu furnizorul dvs. de asistență medicală despre posibilele interacțiuni cu toate medicamentele pe bază de rețetă, vitamine, ierburi și suplimente și medicamente fără vânzare pe care le luați.

  avertismente perindopril

  acest medicament Vine cu mai multe avertismente.

  Avertisment de alergie

  Perindopril poate provoca o reacție alergică severă. Simptomele pot include:

  • Probleme respirație
  • Umflarea gâtului sau a limbii

  Dacă dezvoltați aceste simptome, sunați la 911 sau mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență.

  Nu luați din nou acest medicament dacă ați avut vreodată o reacție alergică la acesta. Luând din nou ar putea fi fatal (cauza morții).

  Avertismente pentru persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate

  pentru persoanele cu angioedem: dacă aveți un istoric de angioedem ereditar sau idiopatic care nu este legat La utilizarea anterioară a medicamentelor similare cu perindopril (inhibitori ACE), este posibil să aveți un risc mai mare de angioedem în timp ce luați perindopril bine așa cum ar trebui. Acest lucru ar putea provoca niveluri mai mari de perindopril în corpul tău, ceea ce duce la mai multe efecte secundare.

  pentru persoanele cu probleme renale: Perindopril poate scădea cât de bine funcționează rinichii. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă încetați să luați acest medicament dacă funcția rinichilor dvs. se agravează în timp ce îl luați.

  pentru persoanele cu lupus: perindopril vă poate scădea numărul de globule albe. Acest lucru vă crește riscul de infecții. Acest lucru este mai probabil să apară dacă aveți lupus. Dacă aveți lupus și luați acest medicament, spuneți -vă medicului dumneavoastră de fiecare dată când aveți febră sau dureri în gât.

  pentru persoanele cu scleroderma: perindopril vă poate scădea numărul de globule albe. Acest lucru vă crește riscul de infecții. Acest lucru este mai probabil să apară dacă aveți sclerodermie. Dacă aveți această afecțiune și luați acest medicament, spuneți -vă medicului dumneavoastră de fiecare dată când aveți febră sau dureri în gât.

  avertismente pentru alte grupuri

  pentru femeile însărcinate: perindopril este o categorie D medicament pentru sarcină. Asta înseamnă două lucruri:

 1. Cercetarea la om a arătat efecte adverse la făt atunci când mama ia medicamentul.
 2. Acest medicament ar trebui utilizat doar în timpul sarcinii în cazuri grave unde este necesar să tratați o afecțiune periculoasă la mamă.
 3. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți însărcinată sau intenționați să rămâneți însărcinată. Rugați -vă medicul dvs. să vă povestească despre vătămarea specifică care poate fi făcută sarcinii. Acest medicament trebuie utilizat numai dacă riscul potențial pentru făt este acceptabil, având în vedere beneficiul potențial al medicamentului.

  Dacă rămâneți însărcinată în timp ce luați acest medicament, sunați -vă imediat medicul.

  Pentru femeile care alăptează: nu se știe dacă perindoprilul trece în lapte matern. Dacă se întâmplă, poate provoca efecte secundare la un copil care este alăptat. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă alăptați copilul. Este posibil să fie necesar să decideți dacă să opriți alăptarea sau să nu mai luați acest medicament.

  pentru seniori: corpul dvs. poate prelucra medicamente mai lent decât a fost obișnuit. O doză normală pentru adulți poate determina ca nivelul acestui medicament să fie mai mare decât în ​​mod normal în corpul tău. Este posibil să aveți nevoie de o doză mai mică sau de un program de dozare diferit.

  pentru copii: acest medicament nu a fost studiat la copii. Nu ar trebui să fie utilizat la copiii mai mici de 18 ani.

  Cum să luați perindopril

  Toate dozele și formularele posibile nu pot fi incluse aici. Doza, forma și cât de des îl luați va depinde de:

  • Vârsta dvs.
  • Starea este tratată
  • Cât de severă este starea dvs.
  • Alte afecțiuni medicale aveți
  • Cum reacționați la prima doză

  Forma de droguri și punctele forte

  generice: Perindopril

  • Forma: tabletă orală
  • Puncte forte: 2 mg, 4 mg, 8 mg

  Dozare parazitol pentru hipertensiune (hipertensiune arterială ridicată )

  Dozare pentru adulți (vârste cuprinse între 18 și 64 de ani)

  • Dozare tipică de pornire: 4 mg luată o dată pe zi.
  • Dozare tipică: 4– 8 mg luată o dată pe zi sau împărțită în două doze împărțite.
  • Creșterea dozei: medicul dumneavoastră vă poate schimba doza pe baza tensiunii arteriale.
  • Dozare maximă: 16 mg pe zi.

  Doza de copii (vârste 0-17 ani)

  Acest medicament nu a fost studiat la copii. Nu trebuie utilizat la persoanele mai mici de 18 ani.

  doză de seniori (vârsta de 65 de ani și mai mare)

  • Doza tipică de pornire: 4 mg luată o dată pe zi sau Împărțit în două doze divizate.
  • Creșterea dozei: medicul dumneavoastră vă va crește doza lentă pentru a reduce riscul de efecte secundare. Dacă medicul dumneavoastră vă crește doza peste 8 mg pe zi, ar trebui să vă monitorizeze cu atenție tensiunea arterială.

  Dozare pentru boala coronariană stabilă (inimă)

  doza pentru adulți ( vârste cuprinse între 18 și 64 de ani)

  • Doza tipică de pornire: 4 mg luată o dată pe zi timp de două săptămâni.
  • Creșterea dozei: medicul vă poate crește doza de până la 8 mg Luată o dată pe zi, dacă este tolerată.

  Doza pentru copii (vârste 0-17 ani)

  Acest medicament nu a fost studiat la copii. Nu trebuie utilizat la copiii mai mici de 18 ani.

  doză de seniori (vârste cuprinse între 65 și 70 de ani)

  • Doza de pornire tipică: 4 mg luată o dată pe zi pentru Două săptămâni.
  • Creșterea dozei: medicul dumneavoastră vă poate crește doza de până la 8 mg luată o dată pe zi, dacă este tolerat.

  Doza de seniori (vârsta de 71 de ani și mai mare)

  • Doza tipică de pornire: 2 mg luată o dată pe zi în prima săptămână și 4 mg luată o dată pe zi în a doua săptămână.
  • Creșterea dozei: medicul dumneavoastră poate Creșteți -vă doza de până la 8 mg luată o dată pe zi dacă este tolerată.

  Considerații speciale de dozare

  pentru persoanele cu boală renală: pentru persoanele cu boală renală ușoară până la moderată, Doza de pornire este de 2 mg luată o dată pe zi. Doza maximă este de 8 mg luată o dată pe zi. Dacă aveți o boală severă a rinichilor, nu ar trebui să utilizați acest medicament.

  Disclaimer: Scopul nostru este să vă oferim cele mai relevante și actuale informații. Cu toate acestea, deoarece medicamentele afectează fiecare persoană în mod diferit, nu putem garanta că această listă include toate dozele posibile. Aceste informații nu sunt un substitut pentru sfaturi medicale. Vorbiți întotdeauna cu medicul sau farmacistul despre dozele potrivite pentru dvs. Este dotat cu riscuri grave dacă nu îl luați așa cum este prescris.

  Dacă încetați să luați drogurile brusc sau nu îl luați deloc: tensiunea arterială ridicată va rămâne ridicată. Acest lucru poate duce la complicații grave, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

  Dacă pierdeți doze sau nu luați drogurile la program: medicamentele dvs. nu poate funcționa la fel de bine sau poate înceta să funcționeze complet. Pentru ca acest medicament să funcționeze bine, trebuie să fie luat în mod regulat.

  Dacă luați prea mult: puteți avea niveluri periculoase ale medicamentului din corpul vostru. Acest lucru vă poate determina să aveți mai multe efecte secundare. Acestea pot include:

  • Tensiune arterială foarte scăzută, ceea ce poate provoca amețeli sau leșin
  • Probleme renale
  • Niveluri ridicate de potasiu

   Dacă credeți că ați luat prea mult acest medicament, sunați la medicul sau centrul local de control al otrăvurilor. Dacă simptomele dvs. sunt severe, sunați la 911 sau mergeți imediat la cea mai apropiată cameră de urgență.

   Ce să faceți dacă pierdeți o doză: luați doza imediat ce vă amintiți. Dar dacă vă amintiți cu doar câteva ore înainte de următoarea doză programată, luați o singură doză. Nu încercați niciodată să vă prindeți luând două doze simultan. Acest lucru ar putea duce la efecte secundare periculoase.

   Cum să spui dacă medicamentul funcționează: tensiunea arterială ar trebui să fie mai mică.

   Considerații importante pentru luarea perindoprilului

   Rețineți aceste considerente dacă medicul dumneavoastră vă prescrie perindopril pentru dvs.

   General

  • Puteți lua perindopril cu sau fără mâncare.
  • Puteți zdrobi sau tăiați tableta.

  Depozitare

  • Depozitați perindopril la temperatura camerei între 68 ° F și 77 ° F (20 ° C și 25 ° C).
  • Depozitați acest lucru departe de lumină.
  • Nu înghețați acest medicament.
  • Nu depozitați acest medicament în zone umede sau umede, cum ar fi băile.

  reumpleri

  O rețetă pentru acest medicament este reîncărcabilă. Nu trebuie să aveți nevoie de o nouă rețetă pentru ca acest medicamentilustrat. Medicul dumneavoastră va scrie numărul de reumpleri autorizate pe rețetă.

  Travel

  Când călătoriți cu medicamentele:

  • Purtați întotdeauna medicamentele cu dvs. . Când zbori, nu -l puneți niciodată într -o geantă verificată. Păstrați-l în geanta dvs. de transport.
  • Nu vă faceți griji pentru mașinile cu raze X din aeroport. Nu vă pot dăuna medicamentelor.
  • Este posibil să fiți nevoie să arătați personalului aeroportului eticheta farmaciei pentru medicamentele dvs. Purtați întotdeauna cu dvs. containerul original cu rețetă.
  • Nu puneți acest medicament în compartimentul cu mănuși a mașinii dvs. și nu lasă-l în mașină. Asigurați-vă că evitați să faceți acest lucru atunci când vremea este foarte caldă sau foarte rece.

  Autogestionare

  medicul dumneavoastră vă poate spune să vă verificați tensiunea arterială acasă între numiri. Este posibil să fie nevoie să cumpărați un monitor de tensiune arterială pentru a face acest lucru.

  Monitorizare clinică

  dumneavoastră și medicul dvs. ar trebui să monitorizați anumite probleme de sănătate. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că rămâneți în siguranță în timp ce luați acest medicament. Te vor verifica semne de umflare. De asemenea, pot verifica problemele care pot include:

  • Funcția rinichilor
  • Niveluri de electrolit
  • Niveluri de litiu (dacă luați și litiu)
  • Tensiunea arterială

  Disponibilitate

  Nu orice farmacie stochează acest medicament. Când completați rețeta, asigurați -vă că sunați înainte pentru a vă asigura că farmacia dvs. o poartă.

  Costuri ascunse

  Este posibil să fie nevoie să cumpărați un monitor de tensiune arterială pentru a vă verifica tensiunea arterială acasă .

  Autorizarea prealabilă

  Multe companii de asigurări necesită o autorizație prealabilă pentru acest medicament. Acest lucru înseamnă că medicul dumneavoastră va trebui să obțină aprobarea de la compania dvs. de asigurări înainte ca compania dvs. de asigurare să plătească pentru rețetă.

  Există alternative?

  Există și alte medicamente disponibile pentru a vă trata condiție. Unele pot fi mai potrivite pentru tine decât altele. Discutați cu medicul dumneavoastră despre alte opțiuni de droguri care pot funcționa pentru dvs. Cu toate acestea, acest articol nu ar trebui utilizat ca substitut pentru cunoștințele și expertiza unui profesionist autorizat în domeniul sănătății. Ar trebui să consultați întotdeauna medicul sau un alt profesionist din domeniul sănătății înainte de a lua orice medicament. Informațiile medicamentoase conținute aici sunt supuse schimbării și nu sunt destinate să acopere toate utilizările, direcțiile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Absența avertismentelor sau a altor informații pentru un anumit medicament nu indică faptul că combinația de medicamente sau medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru toți pacienții sau pentru toate utilizările specifice.

  • boli de inimă
  • Farmacie/farmacist

  1 SourceColapsed

  News News Astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială